Ingrediënten voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
600 g spinazie
150 g zachte geitenkaas met honig, in stukjes
4 losgeklopte eieren
1 beker crème fraîche (200 g)
2 tl oregano
2 el amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen.
Verhit de olie in een hapjespan.
Voeg de spinazie in 4 porties toe.
Laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem.
Meng de eieren met de crème fraîche, oregano en peper en zout.
Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.
Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
|